ВЕСТИ АРХИВА:....2012....2013....2014....2015....2016....2017....2018....2019....2020....2021....2022....2023....2024Архива 2013. година
09. децембар 2013. године
Звездане висине српске атлетике

Јубиларно 20. СПАР Европско првенство у кросу се успешно завршило. Наш главни град показао се као прави домаћин и као град који је спреман за оганизацију великих догађаја.

Осим тога што су наши атлетичари ове години бриљирали и имали извандредне резултате, овај догађај је свакако круна најбоље атлетске године у историји спрске атлетике ...

  Детаљније ...04. август 2013. године
Раднички првак Србије

Атлетичари Радничког постали су прваци Србије, епилог је последњег првенства у екипној конкуренцији, које је одржано у Београду, на борилиштима у склопу Војне академије. Тиме је остварен један од највећих успеха у клупској и историји крагујевачке атлетике, који ће омогућити да се клуб у наредној сезони надмеће у Купу европских шампиона. Такође, Раднички је постао први клуб ван Београда, који се окитио титулом екипног првака ...

Екипно првенство Србије за сениоре/ке, Београд, 03. август 2013.
  Детаљније ...03. август 2013. године
Историјска победа Kрагујевчана

На данас одржаном Екипном сениорско првенству државе, на стадиону Војне академије у Београду, екипа АК "Раднички" из Крагујевца остварила је историјски успех, освојивши прво место у мушкој конкуренцији са 9965 бодова.

Друго место припало је АК "Партизан" из Београда са 9648 бодова, док је треће место заузео је  АК "ОАК" из Београда са 8258 бодова.

У женској конкуренцији, бронзани пехар припао је АК "Партизан" из Београда са 7116 бодова, сребрни пехар  АК "Пролетер" из Зрењанина са 7384 бодова, и злато је припало АК "Црвена звезда" из Београда са 8251 бодава.
02. јун 2013. године
Финале КУП-а Србије за сениоре/ке
Крагујевац, 01/02. јун 2013.

 

После првог дана финала Куп-а Србије у Крагујевцу, наши атлетичари забележили су одличне резултате.

И поред веома лошег времена, Асмир Колашинац, шампион Европе, бацио је куглу 20м, док је државни рекордер на 400м препоне, Емир Бекрић, истрчао лични рекорд на 400м, резултатом 46.65, доказао да је у одличној форми, и да га очекује сјајна сезона.

Другог дана финала Куп-а Србије jуниорка Зорана Грујић, однела је победу на 400м препоне, у сениорској конкуренцији, резултатом 60.44. Зорана је потврдила висок ниво форме, и најавила одличну сезону.

Амела Терзић, победила је у трци на 800м, резултатом 2:08,05. Такође одлична трка на 800м код мушкараца, где је победу однео Немања Којић, резултатом 1:49,78.

У трци на 5000м победници су били Оливера Јевтић у женској конкуренцији и Горан Нава у мушкој конкуренцији.

У укупном пласману у женској конкуренцији, треће место заузео је АК "Војводина-Нови Сад", друго место припало је АК "Нови Београд", а златни пехар отишао је АК "Црвена Звезда".

У мушкој конкуренцији у укупном пласману, бронзани пехар однео је АК "Партизан", друго место заузео је АК "Нови Београд", а прво место припало је АК" Војводини-Нови Сад".

Резултати16. април 2013. године
Одржана Изборна Скупштина АСС

Изборна Скупштина АСС
Атлетска хала - обилазак градилишта04. април 2013. године
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

Тумачење пропозиција такмичења АСС 2013-2016, члан 4.5.1.21. март 2013. године
Усвојен правилник
о лиценцирању атлетских тренера

На 22. седници Управног одбора Атлетског савеза Србије, која је одржана у Београду, између осталог, једногласно је усвојен и нови правилник о лиценцирању атлетских тренера, којим је претходни стављен ван снаге. Усвојени правилник преносимо у целости и можете га видети ОВДЕ.
16. март 2013. године
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

Поштоване колеге,

У прилогу можете преузети материјал за Годишњу Скупштину АСЦС, која се одржава у Крагујевцу, у петак 22. марта 2013. године са почетком од 15.00 у Хотелу ШУМАРИЦЕ.

Напомињемо да је за све учеснике Скупштине обавезно да понесу оверену ПУНОМОЋ!!!

Дневни ред Скупштине
Записник са Скупштине одржане у Чачку, 21. марта 2012. године
Извештај о раду АСЦС за 2012. годину
Програм рада АСЦС за 2013. годину
Финансијски извештај АСЦС за 2012. годину
Финансијски план АСЦС за 2013. годину
Пуномоћ
Евиденција дуговања клубова АСЦС за чланарину АСС
Предлог новог визуелног идентитета АСЦС14. март 2013. године
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

Поштоване колеге,

У прилогу вам достављамо материјал за Изборну Скупстину ЗАТ АСЦС који је у складу са раније објављеним конкурсом.

Исти материјал биће припремљен у штампаном облику и евентуално допуњен при спровођењу процеса избора Председника и УО ЗАТ АСЦС.

Очекујемо Вас, срдачан пооздрав.

Комисија за припрему Скупштине ЗАТ АСЦС

Пословник о раду Скупштине
Дневни ред Скупштине
Нацрт Правилника ЗАТ АСЦС
Списак тренера који су дали подршке својим кандидатима
Љубиша Гајић - биографија
Љубиша Гајић - лична карта
Љубиша Гајић - потврда АК Вожд
Програм рада тренерске организације
Предлог чланова УО09. март 2013. године
Терзић и Столић златне медаље у Зрењанину

Данас, 09. марта 2013. године, одржано је првенство Балкана у кросу, чији је домаћин био град Зрењанин. Такмичење су отворили генерални секретар АСС Слободан Бранковић, генерални секретар ССС Дане Корица и градоначелник Зрењанина Иван Бошњак. На првенству Балкана наступало је 9 држава, а наша земља Србија освојила је три медаље у појединачној конкуренцији и четири медаља у екипној конкуренцији...

Резултати првенства Балкана у кросу
Детаљније ...09. март 2013. године
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

Поштовани,

Након увида у документацију која нам је била доступна, објављујемо списак тренера који испуњавају услове да присуствују Скупштини ЗАТ АСЦС са правом гласа.

Молимо вас да све примедбе са образложењима доставите до понедељка 10.03.2013. године до 24.00.

Неопходно је да сви чланови наше организације на заказаној Скупштини могу да гласају сходно условима конкурса који је објављен на почетку изборног процеса за избор председника ЗАТ АСЦС.

Унапред се захваљујемо на разумевању и досадашњем учествовању у изборном процесу.

Списак тренера који испуњавају услове20. фебруар 2013. године
Покретање процедуре за организовање Скупштине ЗАТ АСЦС

Поштовани,

Већ смо вас обавестили да је на последњој седници УО АСЦС од 04.фебруара 2013.године донета одлука да се 22. марта одржи Изборна Скупштина Заједнице тренера АСЦС и том приликом је именовала Комисију за припрему и спроводјење исте.Обавештавамо вас да је Комисија за организацију Скупштине ЗАТ АСЦС већином гласова усвојила форму документа којима се започиње процес избора Председника и Управног одбора ЗАТ АСЦС /достављамо формуларе у прилогу/.Молимо вас да поштујете задате рокове како би несметано могли да припремимо одржавање Скупштине.

Унапред вам се захваљујемо на сарадњи.

Срдачан поздрав,
за Комисију
Горан Беговић
генерални секретар АСЦС

За Скупштину ЗАТ АСЦС 2013 - конкурс/изјава10. фебруар 2013. године
Објављен календара такмичења АСЦС
за 2013. годину

Календар такмичења АСЦС за 2013. годину04. фебруар 2013. године
Одржана седница УО АСЦС

У познатом крагујевачком хотелу „Шумарице“, одржана је седница Управног одбора Атлетског савеза Централне Србије. Скупу су присуствовали сви чланови, осим Нусрета Ћорића, који се тренутно службено налази ван земље. Седници је присуствовао и Слободан Бранковић, генерални секретар Атлетског савеза Србије, који је пружио потребне информације везане за предстојећу сезону у многим сегментима, а коме је изражена захвалност за исказану личну и помоћ АСС-а, пружену у раду АСЦС ...

Одлуке 5. седнице УО АСЦС
  Детаљније ...09. јануар 2013. године
Припреме у Улцињу

У Улцињу с почетка године, односно од 2. и 3. јанура, на припремама се налазе такмичари два клуба, "Јасеница" из Смедеревске Паланке и АК "Пожаревац". Из Паланке је шест такмичара са својим тренером Ненадом Војчевски а из Пожаревца 14 такмичара са чувеним тренером чика Јовом Будимиром ...

  Детаљније ...08. јануар 2013. године
Објављен предлог календара такмичења АСЦС за 2013. годину

Позивају се клубови са територије АСЦС да доставе своје предлоге за организацију такмичења. Потребно је доставити кратак опис и историјат манифестације, датум такмичења, предвиђене категорије и дисциплине и евентуално име спонзора или покровитеља такмичења. Такође, потребно је доставити и финансијски план, ако се евентуално потражује помоћ АСЦС у организацији.

У зависности од досадашњег квалитета организације, традиције и сличних параметара, УО АСЦС доноси одлуку о томе да ли ће се атлетска манифестација наћи у званичном календару АСЦС и каква ће бити врста и висина помоћи.

Календар такмичења АСЦС за 2013. годину - ПРЕДЛОГ08. јануар 2013. године
Објављен календар међународних такмичења
и такмичења из програма АСС за 2013. годину

Календар такмичења АСС за 2013. годину


Copyright © 2012 АТЛЕТСКИ САВЕЗ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ. Сва права задржана
web by...
Александар Јекић