ВЕСТИ АРХИВА:....2012....2013....2014....2015....2016



Архива 2013. година




Зрењанин, 09. март 2013. године
Терзић и Столић златне медаље
у Зрењанину

 

Данас, 09. марта 2013. године, одржано је првенство Балкана у кросу, чији је домаћин био град Зрењанин. Такмичење су отворили генерални секретар АСС Слободан Бранковић, генерални секретар ССС Дане Корица и градоначелник Зрењанина Иван Бошњак. На првенству Балкана наступало је 9 држава, а наша земља Србија освојила је три медаље у појединачној конкуренцији и четири медаља у екипној конкуренцији.

У конкуренцији млађих сениорки, наша Амела Терзић заузела је прво место и освојила златну медаљу у трци на 6км, резултатом 21:10.

- Осећам се одлично, и као домаћин сам очекивала сјајну трку. Стаза је била супер, и надам се да ћемо као екипа имати шансу да се боримо за злато, изјавила је Амела Терзић.

Соња Столић, чланица АК Пролетер Зрењанин, у конкуренцији сениорки на 8км, заузела је прво место и освојила златну медаљу, резултатом 27:59, што јој је девета златна медаља на Европском првенству у кросу.

- Срце ми је пуно, јако сам задовољна. После 5 година, опет сам освојила златну медаљу на Европском првенству у кросу и поново се вратила на стазу, после велике повреде. Желим да се захвалим општини Зрењанин, што је омогућила организацију овог такмичења, као и мојој породици и дивној публици која ме је бодрила све време, изјавила је Соња Столић.

У сениорској конкуренцији, Мирко Петровић је заузео друго место и освојио сребро. Трку на 10км завршио је резултатом 31:12.

- Нажалост, због стомачних проблем у току трке, нисам успео да будем први, али свакако сам задовољан и другим местом. Захваљујем се свим људима који су били уз мене и бодрили ме, током ових 10км, изјавио је Мирко Петровић.

Одлични резултати и пласмани наших такмичара, сјајна су најава пред Европско првенство у кросу, које ће се одржати у децембру , у главном граду Србије.




Copyright © 2012 АТЛЕТСКИ САВЕЗ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ. Сва права задржана
web by...
Александар Јекић