ВЕСТИ АРХИВА:....2012....2013....2014....2015....2016....2017....2018....2019



Архива 2019. година




01. јул 2017. године
IN MEMORIAM
Владе Пивљанин - Баја
(1940 - 2019)

 

Оде нам у легенде још један диван човек, врхунски стручњак и велики педагог, један од оних чије се занимање пише са великм П.

Много сам времена провео са Бајом, кад год смо се видели, било на такмичењу било на неком семинару или припремама, прво се по три пута изљубимо, упитамо за здравље а онда "цугнемо" по гутљај добре препеченице. Дуго сам, као и сви ми. био уверен да познајем Владу Пивљанина али ми је он, пре неку годину, рекао да му је крштено име Владе. Исправио сам свуда где је требало.

Баја је родоначелник и најзначајнија фигура атлетског спорта у граду на Лиму - Прибоју. Града о коме је Баја увек причао са љубављу. Под његовим руководством израсла је читава армија младића и девојака који су постизали врхунске резултате а после тога постајали и врхунски људи. Алија Мирашчић, Љубе Раовић. Бране Масловарић. Дејан Врељаковић. браћа Цвијовић, Амела Терзић, Љубетов син Милош - да не набрајам даље.

Тешко бих се одлучио да ли су поменути били 6ољи атлетичари или људи али би најтачнијии одговор био - и једно и друго и то захваљујући Бајином раду и његовој бризи о својим такмичарима као да су његова деца.

Имао сам више пута прилику да чујем Прибојчане како са великим поштовањем и уважавањем говоре о њему. И ја лично апсолутно мислим исто као и његови суграђани. Баја је као такмичар био члан Ц. звезде, два пута наступио у јуниорској репрезентацији Југославије као бацач кугле, дисциплине у коју је био заљубљен. Његови лични рекорд био је 15,98м. Поред кугле, био је велики заљубљеник у МОСИ игре за које је дуги низ година припремао екипу Прибоја. Његова екипа била је више пута екипни победник а те победе причињавале су му велико задовољство о чему ми је безброј пута причао.

Велики човек још већег срца, на жалост, отишао је на пут без повратка и преселио се у легенду.

Љубиша Гајић




Copyright © 2012 АТЛЕТСКИ САВЕЗ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ. Сва права задржана
web by...
Александар Јекић