ВЕСТИ АРХИВА:....2012....2013....2014....2015....2016Архива 2013. година
Крагујевац, 04. фебруар 2013. године
Одржана седница УО АСЦС

 

У познатом крагујевачком хотелу „Шумарице“, одржана је седница Управног одбора Атлетског савеза Централне Србије. Скупу су присуствовали сви чланови, осим Нусрета Ћорића, који се тренутно службено налази ван земље. Седници је присуствовао и Слободан Бранковић, генерални секретар Атлетског савеза Србије, који је пружио потребне информације везане за предстојећу сезону у многим сегментима, а коме је изражена захвалност за исказану личну и помоћ АСС-а, пружену у раду АСЦС.

Једногласно су усвојени извештаји о раду канцеларије АСЦС, који је поднео генерални секретар Горан Беговић, комесар за такмичење, Драган Томић известио је о начину на који протекла такмичарска сезона под окриљем највећег регионалног савеза, што је такође прихваћено гласовима свих присутних, као и календар такмичења за предстојећу сезону. Било је речи и о раду Заједнице судија АСЦС, коју је представљао председник, Миодраг Танасијевић, док ће коначан извештај, Надзорни одбор, којим председава Станиша Аксић, бити предочен на редовној седници Скупштине. Такође, спортски директор, Един Зуковић известио је о наступима атлетичара и клубова из окриља АСЦС, са акцентом и на достигнућа на најзначајнијим планетарним такмичењима.

Ових дана очекује се и завршетак израде завршног рачуна, а сасвим је извесно да ће АСЦС остварити позитиван резултат у финасијском пословању.

На члановима УО АСЦС је да у року од пет дана од дана одржавања седнице доставе мишљења и нове предлоге, како би се дефинисала стратегија развоја атлетског спорта на овом подручју, у периоду до 2016. године.

У складу са новим пропизицијама такмичења, клубови до 31. марта треба да изврше уплату котизације за 2013. године, у износу од десет хиљада динара. То је и рок, када треба да се измире сва заостала дуговања, јер у супротном клубови неће моћи да изврше пререгистрацију својих такмичара. Услов да се изврши пререгистрација јесте да су претходно измирени сви дугови према савезу, закључно са 31. децембром 2012. године.

Редовна, годишња, седница Скупштине АСЦС, одржаће се у петак, 22. марта, такође у Крагујевцу. Истог дана и на истом месту, изборну Скупштину одржаће и чланови Заједнице тренера АСЦС, с обзиром да је досадашњем руководству мандат истекао још у фебруару прошле године. Овај скуп ће припремити радна група, у чијем саставу се налазе Горан Беговић, Станиша Аксић и Слободан Ниџовић, а до њеног одржавања потребно је ускладити многа акта.

Једногласно је усвојена одлука и да се износима од по 50 хиљада динара, за остварења у 2012. години, награде Амела Терзић и њен тренер, Рифат Зилкић. Прихваћен је позив од Атлетског савеза Београда за учествовање на четвртом међуародном митингу "Меморијал проф. Александар Маринковић". Постигнут је договор, да се седнице УО АСЦС, уз физичко присуство свих чланова, одржавају једном у три месеца, а између њих, по потреби, одржаваће се такозване "електронске седнице“, са којих би донете одлуке на такав начин, касније биле верификоване.

 

Одлуке 5. седнице УО АСЦСCopyright © 2012 АТЛЕТСКИ САВЕЗ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ. Сва права задржана
web by...
Александар Јекић