ВЕСТИ АРХИВА:....2012....2013....2014....2015....2016Архива 2013. година
Крагујевац, 04. август 2013. године
Раднички првак Србије

 

Атлетичари Радничког постали су прваци Србије, епилог је последњег првенства у екипној конкуренцији, које је одржано у Београду, на борилиштима у склопу Војне академије. Тиме је остварен један од највећих успеха у клупској и историји крагујевачке атлетике, који ће омогућити да се клуб у наредној сезони надмеће у Купу европских шампиона. Такође, Раднички је постао први клуб ван Београда, који се окитио титулом екипног првака.

Победе за крагујевачки тим остварили су: капитен Милош Савић (100), Александар Миленковић (110 препоне), Дарко Живановић (3000), Јован Вукичевић (вис), као и штафета 4 х 100 метара (Стојановић, Савић, Миленковић, Анић). Друга места припала су Милошу Раовићу (400), Николи Првуловићу (копље) и Лазару Анићу (даљ), а за позицију слабије такмичења су завршили Сава Милосављевић (троскок), Лука Рујевић (кугла), док је најмлађи члан екипе, Лазар Матић (800) заузео шесто место.

- Ово је велики успех за све нас, сам клуб и град Крагујевац. Морали смо да успемо, зато што смо сви дисали као један, бодрили се између себе, уз страствену подршку са трибина од клупских другова и навијача. Показали смо велики потенцијал, овај успех нам много значи, дошао је у право време и представљаће велики подстрек за све нас. Амбиције су свакако порасле, желимо и тријумф у Купу шампиона, истакао је Милош Савић, капитен екипе.

Поред такмичара који су наступили, у тиму су били још Марко Мишковић, Петар Љушић и Стефан Стојановић. На челу тренерског тима био је спортски директор Бранко Крсмановић, а успеху екипе својим пренешеним знањем и искуством допринели су Слободан Спасић, Жељко Обрадовић, Власта Стевановић и Стеван Филиповић, док је службени представник екипе на такмичењу и вођа пута био Иван Павловић, председник клупског Управног одбора.

Шампионима је честитке упутио градоначелник Верољуб Стевановић, комплетан врх Атлетског савеза Србије, бројни клубови ривали са атлетских борилишта, али и пријатељи спорта из целе Србије. Велику пажњу оствреном успеху посветила је ТВ Крагујевац, која је одмах по завршетку такмичења кајроном обавестила јавност о постигнутом успеху, а централну информативну емисију, Хронику, отворила извештајем са такмичења, као првим прилогом.

ФОТО ГАЛЕРИЈАCopyright © 2012 АТЛЕТСКИ САВЕЗ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ. Сва права задржана
web by...
Александар Јекић